Locatie & Algemene info

1. Wat en wanneer is het concert van de Ed Sheeran + - = ÷ x Tour in België?

Ed Sheeran kondigt zijn Europese ‘+ - = ÷ x Tour’ (spreek uit als The Mathematics Tour) aan en komt daarmee op vrijdag 22 juli 2022 en zaterdag 23 juli 2022 ook naar België. Tickets voor de show in het Koning Boudewijnstadion zijn nu te koop via Ticketmaster en Eventim.

De aftrap van de tour vindt plaats in april volgend jaar en brengt Ed naar de UK, Ierland, Centraal Europa en Scandinavië. Met de de ‘+ - = ÷ x Tour’ keert hij voor het eerst sinds 2019 terug naar de stadions. Met zijn vorige ‘Divide Tour’ brak Ed Sheeran alle records, het werd de best bezochte tour ooit, ook tijdens zijn laatste passage in België mocht het bordje ‘uitverkocht’ al na enkele minuten bovengehaald worden. Tijdens de live data van 2022 kunnen fans kennis maken met nieuwe tracks van het aankomende album ‘=’ (spreek uit als ‘Equals’) alsook met een volledig nieuwe live set-up. Het naar verluidt indrukwekkende podium zal zich in het midden van het stadion bevinden, en Ed zal zich dus laten omringen door zijn fans.

2. Waar gaat het concert van de Ed Sheeran + - = ÷ x Tour in België door?

In het Koning Boudewijnstadion te Brussel.

3. Wat zijn de vereisten om het stadion te kunnen betreden?

Zorg ervoor dat je mobiele telefoon / smartphone voldoende is opgeladen.

Je zal wellicht gevraagd worden om je digitale ticket(s), je bevestigingsmail  en een geldig identiteitsbewijs met foto voor te leggen.

Een geldig identiteitsbewijs is: een geldig (voorlopig) rijbewijs, een geldig of recent verlopen (op voorwaarde dat de foto nog accuraat is) paspoort of geldige identiteitskaart.

Let op:
Een kopie van een identiteitsbewijs is niet geldig.
Als er een andere naam op je ticket staat, kan je de toegang tot het stadion worden ontzegd.

Alle personen van eenzelfde bestelling dienen samen op hetzelfde tijdstip het stadion te betreden samen met de hoofdboeker wiens naam op de ticket(s) en de bevestigingsmail staat.

4. Toegankelijkheid voor mensen met een handicap

De organisatie levert extra inspanningen om het concert toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. We schenken hierbij aandacht aan de toegankelijkheid van het terrein en zijn omgeving voor ticketkopers met een handicap.

  • Er is een alternatieve, toegankelijke en minder drukke ingang voor mensen met een handicap. Eén begeleider mag hem/haar langs deze ingang vergezellen. Deze ingang kan enkel gebruikt worden door mensen die tickets hebben voor het rolstoelpodium of het middenplein.
  • Er is een verhoogd platform waarop rolstoelgebruikers, mensen met krukken,... het optreden goed kunnen zien. Voor dit platform moeten specifieke tickets aangekocht worden. Ook de begeleider dient een specifiek ticket aan te kopen voor het rolstoelpodium. Deze tickets kan je reserveren door onderstaand formulier in te vullen:
    Vul hier het formulier in voor de show van vrijdag 22 juli 2022.
    Vul hier het formulier in voor de show van zaterdag 23 juli 2022.
  • Er zijn aangepaste toiletten te vinden.
  • Beschik je over een Europese (blauwe) parkeerkaart en kom je in de problemen als je niet dichtbij de ingang kan parkeren? Neem dan contact op met Inter. Er zijn een beperkt aantal voorbehouden parkeerplaatsen beschikbaar.
  • Je kan gratis een beroep doen op ADL-assistenten. Deze assistentie kan concreet inhouden: assistentie bij het gebruik van het toilet, bij verplaatsing, bij het eten… . Aarzel niet om een ADL-assistent aan te spreken wanneer je hulp kan gebruiken. Je vindt de ADL-assistenten aan het rolstoelpodium en de alternatieve ingang.

Wens je gebruik te maken van bovenstaande voorzieningen?
Schrijf je dan voor 1 juli 2022 in via dit aanvraagformulier.

Heb je omwille van je beperking nood aan andere faciliteiten?
Neem dan even contact op met edsheeran@inter.vlaanderen. De organisatie bekijkt dan wat mogelijk is.

Vragen? 
Voor bijkomende vragen kan je terecht op edsheeran@inter.vlaanderen.

5. Is er een zaalplan?

6. Wat is het tijdschema? Wanneer moet ik toekomen?

Kom op tijd, plan je bezoek. Neem het openbaar vervoer.

De deuren van het stadion gaan open vanaf 15u00. Voorzie voldoende tijd voor de start van de show om je naar je plek te begeven.

TIMINGS – 22 JULY
Deuren open vanaf: 15h00
Cat Burns: 18h00
Maisie Peters: 19h00
Ed Sheeran: 20h15

TIMINGS – 23 JULY
Deuren open vanaf: 15h00
DYLAN: 18h00
Maisie Peters: 19h00
Ed Sheeran: 20h15

Timings zijn steeds onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen.

7. Zijn er leeftijdsrestricties? Kunnen kinderen mee?

Alle leeftijdsrestricties van het stadion uit worden duidelijk vermeld op de verkooppagina van de website van de erkende ticketverkopers.

Geen kinderen onder de 5 jaar toegelaten.

Fans jonger dan 12 jaar raden we aan een zitplaats te kopen. Het staand middenplein is niet geschikt voor kinderen!

Fans onder de 16 jaar moeten vergezeld worden door een volwassene. Fans jonger dan 16 jaar die liever op het staand middenplein staan, moeten begeleid worden door een volwassene in het bezit van een geldig ticket in dezelfde prijscategorie.

In het uitzonderlijke geval dat je tickets wil kopen voor 16-18 jarigen die niet in het bezit zijn van een smartphone, raden we aan dat je zelf ook het concert bijwoont met de 16-18 jarigen.

8. Hoe vind ik makkelijk mijn plaats ter plekke?

Om je plaats te vinden, volg de aanwijzingen en borden naar de tribune of het middenplein en de overeenkomstige kleur.  Vervolgens dien je level, blok, rij en zitplaats te volgen.

Staanplaatsen zijn enkel bereikbaar via de Marathonlaan. Volg de kleur grijs.

9. Wat kan ik wel/niet meenemen? Zijn camera’s toegelaten?

Verboden zijn: paraplu’s, flessen, blikjes, gevaarlijk en/of scherpe voorwerpen, (vuur)wapens, drugs, alcohol, vuurwerk, selfiesticks, drones, megafoons, huisdieren (met uitzondering van blindengeleidehond voor mindervaliden).

Professionele camera’s (dit zijn camera’s met afneembare lens), video- en opnamemateriaal zijn strict verboden. Camera’s voor persoonlijk gebruik en telefoon camera’s zijn toegestaan.

Betreden van het stadion impliceert instemming met mogelijke fouillering. Bij weigering wordt u de toegang verboden. Tevens is het verboden te roken in en rond het stadion. Er zijn geen kampeermogelijkheden voorzien.

De organisator kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor verlies, diefstal, schade, ongevallen.

Kleine rugzakjes en draagtassen mogen mee het stadium in. Grote rugzakken zullen in lockers kwijt kunnen.

10. Hoe betalen bij Ed Sheeran Brussels?

Tijdens het concert kan je een betaalkaart aankopen aan de kassa. Je kiest zelf hoeveel geld je op deze kaart zet, aan alle drank en eetstanden kan je betalen met deze kaart.

Staat er na afloop van het concert nog geld op je kaart? Vanaf dinsdag 26 juli tot en met vrijdag 26 augustus kan je een refund aanvragen via deze website.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x